Hvor taler du flot dansk

Når integration lykkes

  • Oplev et indlevende og personligt foredrag med udgangspunkt i Abdels bog, ”Hvor taler du flot dansk!” og hør om Abdels og hans families kamp for at lykkes i Danmark. Foredragets fokuspunkter kan tilpasses målgruppen. Uanset om du tilhører den familie, der prøver at finde vej i et nyt land, eller den nabo eller kollega, som gerne vil hjælpe, men er i tvivl eller bange – så vil dette være et foredrag for dig.

  • Hør historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der undervejs forandrede sig. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund, og familiens ønske om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok, og kan man nogensinde det?

  • Men mere end noget andet er det en historie om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie: Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler – undskyld klichéen – om mennesker og om den lille vilje hver dag. Integrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt. Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt.

  • Foredraget kan efter jeres ønske, sætte fokus på følgende områder: Kan man blive FOR integreret? Abdel fortæller om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder; Hvornår er er der tale om racisme? Abdel fortæller, hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Og hvornår han selv har været udsat for diskrimination.