Hvordan siger man kantine på Arabisk?

Praktisk og humoristisk foredrag om integration på arbejdspladsen

  • Integrationen skal ud af politikernes jerngreb og ind i den praktiske hverdag, hvor den reelt foregår. Kort og godt er det budskabet i dette foredrag. Abdel og hans families har nemlig oplevet, hvordan vejen ind i det danske samfund først og fremmest havde tre spor: Naboskab, venskab og kollegaskab. Det er dét hans bog “Hvor taler du flot dansk” handler om, ligesom foredraget tager udgangspunkt i og målrettes disse tre spor.
  • Regeringens integrationsplan stiller store krav til danske virksomheder, som allerede har vist engagement og idérigdom i forhold til at tage imod flygtninge. Men rundt om hjørnet lurer hverdagen – og med den måske lidt mindre opstartsenergi og lidt flere kulturbarrierer.
  • Med afsæt i sine forældres erfaringer som førstegenerationsflygtninge på Fyn i 80’erne og 90’erne fortæller Abdel levende og humoristisk om både nederlag og sejre i deres vej ind på det danske arbejdsmarked. Om sin arbejdsløse fars hundredevis af jobafslag og telefoniske opsang til Poul Nyrup. Om supermarkedsjobbet, der lærte hans mor dansk. Om hvordan hun i dag selv arbejder frivilligt med flygtninges vej ind på en arbejdsplads. Om hvorfor frokost i kantinen altså bare lige skal forklares lidt grundigere. Og om hvordan han selv – journalist og integrationsdydsmønster – mere end 30 år efter sin ankomst til landet, stadig kan føle sig fremmed i det land, han kalder sit hjem.