FOREDRAG

Foto: Les Kaner

Abdel tilpasser foredraget til målgruppen, så hvad enten det er virksomheder og faggrupper eller skoler og uddannelsesinstitutioner, der står overfor integrationsudfordringer, er foredraget ideelt til at sætte fokus på emnet. Abdel mission er at skabe forståelse og viden om danskere med arabisk og muslimsk baggrund, og herigennem fremme den vellykkede integration. Abdel er foruden sine foredrag populær som konferencier og ordstyrer.

Hvor taler du flot dansk!

Når integration lykkes

Oplev et indlevende og personligt foredrag med udgangspunkt i Abdels bog, ”Hvor taler du flot dansk!” og hør om Abdels og hans families kamp for at lykkes i Danmark. Foredragets fokuspunkter kan tilpasses målgruppen. Uanset om du tilhører den familie, der prøver at finde vej i et nyt land, eller den nabo eller kollega, som gerne vil hjælpe, men er i tvivl eller bange – så vil dette være et foredrag for dig.

Hør historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der undervejs forandrede sig. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund, og familiens ønske om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok, og kan man nogensinde det?

Men mere end noget andet er det en historie om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie: Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler – undskyld klichéen – om mennesker og om den lille vilje hver dag. Integrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt. Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt.

Foredraget kan efter jeres ønske, sætte fokus på følgende områder: Kan man blive FOR integreret? Abdel fortæller om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder; Hvornår er er der tale om racisme? Abdel fortæller, hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Og hvornår han selv har været udsat for diskrimination.

Fra Libanon til Lærkevej

Samtaler vi aldrig har haft - et foredrag med Abdel og hans mor

I dette varme, underholdende og meget personlige foredrag tager journalist og bestsellerforfatter Abdel Aziz Mahmoud og hans mor Souad Taha os med helt ind i deres fælles historie. Med afsæt i deres bog af samme navn, fortæller de ærligt og medrivende om alt det svære lige fra krig til kærlighed, men kommer undervejs også med masser af de sjove og skæve anekdoter, der skabes i mødet mellem mennesker på tværs af kulturer og landegrænser.

Gennem hele sin opvækst har Abdel ønsket at være rigtig dansk, jo før desto bedre, og forældrenes kultur og arv var mest af alt en belastning, og Abdel tiggede sin mor om at lave lasagne, når hun serverede arabisk falafel. Abdel var ikke interesseret i at høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark på villavejen Lærkevej.

I dag skammer Abdel sig over, at han skammede sig, og bliver flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om familiens oprindelse. Derfor har Abdel bedt sin mor fortælle ham alt, og det er der kommet en tankevækkende og livsbekræftende bog og foredrag ud af.

Foredraget er fyldt med glæde, tårer, grin og overraskelser, og tager livtag med alt det, der er vigtigt i vores forståelse af hinanden som mennesker. Foredraget er ikke bare en gribende familiehistorie, det er også et bevægende indspark i den ofte skingre udlændingedebat.

Tal ordentligt eller luk røven

Om SoMe, Shitstorms og digital dannelse

Som aktiv debattør på de sociale medier, hvor Abdel flittigt kommenterer mere eller mindre kontroversielle emner, der rører sig i mediebilledet, er han vant til at befinde sig på “øretævernes holdeplads”.

Dagligt tikker derfor tilsvinende mails ind i hans indbakke, ligesom kommentarsporet på hans opslag er en kombination af både anerkendende reaktioner og mindre konstruktive og dialogskabende kommentarer i den overophedende debat.

Abdel har derfor om nogen gjort sig erfaringer i adfærd på de sociale medier, og han tilbyder nu et foredrag om netop dette. Hvordan bør man agere på nettet for ikke at komme galt af sted? Med konkrete og nogle gange tragikomiske eksempler på, hvordan man kan agere på de sociale medier og komme helskindet ud af en shitstorm i den offentlige debat.

Et aktuelt foredrag om sociale medier, shitstorms og digital dannelse.

Adgang til Abdel

Om Abdels unikke formidling af historier og budskaber 

Abdel Aziz Mahmoud er ikke uden grund blevet en af landets mest afholdte journalister og tv-værter. Abdel kan godt lide at blande sig, så det gør han. Med sin uformelle og personlige tilgang til journalistikken har han lavet interviews, nyhedsudsendelser, reportager og tv-programmer, der når helt ud bag skærmen og rammer seerne.

Abdel er ikke bange for at gå i dialog med alle typer mennesker, og han bruger sig selv og sin nysgerrighed til at stille de anderledes og kritiske spørgsmål, der går tæt på, hvilket seerne senest har oplevet i DR2’s programserie Helvedes Homo eller programserien på samme kanal, Adgang med Abdel.

Foredraget er et sjældent blik ind bag kulissen og på Abdels karrierevej fra at være journaliststuderende over pæn og poleret tv-vært til der, hvor han er i dag. Abdel svarer blandt andet på nogle af de spørgsmål, han har stillet sig selv gennem sin karriere: Er det okay at have sine egne holdninger? Kan man være en neutral journalist? Og hvad betyder mit ophav og mit navn for min journalistiske faglighed?

Adgang til Abdel er et underholdende og inspirerende foredrag hvor Abdel giver et indblik i sin aktivistiske tilgang til journalistikken, oplagt til kommende journalister, men også alle, der har interesse i Abdels arbejde og journalistikken som fag.

Underholdende & energisk konferencier

Oplev Abdel Aziz Mahmoud som konferencier og debatstyrer

Der er ikke det emne eller den debat, som Abdel ikke har beskæftiget sig med i sine 10 år hos DR.

Som reporter på TV Avisen og som vært på forbrugerprogrammet Basta (TV 2) blev han kendt som den vedholdende og kritiske interviewer.

I Aftenshowet og som reporter på diverse events kender vi ham desuden som en god, tilstedeværende lytter.

Den 32-årige journalist er på fornavn med de største politikere og er kendt for at udfordre dem på de sociale medier, hvor Abdel har en stor fanskare.

Urbanplanen møder lærkevej

Foredrag om mødet mellem forskellige kulturer

Oplev de to bestsellerforfattere Abdel Aziz Mahmoud (Hvor taler du flot dansk!) og Morten Pape (Planen) til et dialogbaseret foredrag om mødet mellem forskellige kulturer, udfordringer heri, og ikke mindst ønsket om blot at blende ind og ikke skille sig ud fra fællesskabet.

De to repræsenterer på mange måder hinandens modsætninger, men de har dét til fælles, at de begge er vokset op i et boligkvarter og i et miljø, hvor de etnisk adskilte sig fra flertallet. Morten som etnisk dansker i en social udsat ghetto på Amager og Abdel, der med sin arabiske baggrund voksede op i provinsens ”parcelhusidyl”, hvor naboerne var etnisk danske.

I dette nye super aktuelle foredrag mødes Abdel Aziz Mahmoud og Morten Pape til en snak om modsætninger og fællestræk ved deres opvækst. Hør Abdels historie som eksempel på den vellykkede integration, der er resultatet af venskaber, kollegaskaber og naboskaber på tværs af kulturelle forskelle og hør Mortens eksempel på, hvordan integrationen slog fejl i Urbanplanen, én af Københavns mest berygtede ghettoer, hvor ”os og dem-mentaliteten” herskede.

Der er i dette dialogbaserede foredrag lagt op til masser af interaktion og debat med spørgsmål fra publikum i salen.

Gud, regnbue og fædreland

Sådan bygger vi bro i en splittet tid 

Kristen. Muslim. Homo. Palæstinenser. Vestjyde. Der er nok mærkater at sætte på ægteparret Mahmoud-Æbelø, og skal man tro store dele af den polariserede offentlige debat, så kunne de ikke eksistere under samme tag. Men det gør de på 10. år.

Så hvordan får man umiddelbart forskellige verdener til at mødes? Og endda med både familien, livssynet og selvrespekten i behold?

Andreas og Abdel giver et ærligt indblik i dette både udfordrende og humoristiske foredrag, hvor de også med retorikerens og journalistens værktøjskasse hudfletter højaktuelle temaer om mangfoldighed, krænkelser, identitetsdebat og ligestilling.

Og måske vigtigst: De inviterer publikum ind i en samtale om, hvordan vi hver især kan bidrage til sameksistens der, hvor vi er.